Ingrid Willemse

Auteur & Multimediaal Programmamaker

AUTEUR

Interview in de Marie Claire over samenwerking met Theo van Gogh

Scenarist

Naast haar carrière voor de camera, raakte Ingrid geïnteresseerd in de literaire achtergrond van haar beroep en volgde o.a. de opleiding scenarioschrijven aan de Media Academie. Met het scenario Yazou werd zij Nederlands finalist van de scenario competitie van de Geneve-Europa Prijzen (EBU). Zij schreef o.a. de 12-delige televisie dramaserie 1001DAG (Publieke Omroep) waar Theo van Gogh klaarstond om de regie op zich te nemen toen hij op brute wijze werd vermoord. Ingrid veranderde daarop het leidmotief naar ‘Radicaliseren van jongeren’. Vanwege haar engagement koppelde zij aan de serie een multimediale communicatie campagne, gericht op jongeren en hun ouders. Ook nam van Gogh de eerste optie op de feature film Jacht naar Stilte en heeft deze in het Engels laten vertalen voor de internationale markt.  Ingrid schreef daarnaast onder meer een aflevering voor de televisieserie 12 Steden 13 Ongelukken en ontwikkelde als nabestaande een opzet voor een documentaire over de impact van een suïcide, Roos van Rouw.

Multimediaal Format

Vanuit Los Angeles, waar Ingrid een paar jaar woonde, ontwikkelde zij o.a. een global online format Beat the DJ, met een spin-off voor tv (nachtslot Veronica), waarin naast een real life soap rondom een internationaal optredende DJ, een online contest voor aanstormend talent, onder supervisie van internationaal gelauwerde DJ’s op spraakmakende venues. 

AUTEUR
Met DJ Chuckie (Clyde Narain) backstage Heiniken Music Hall “Aftershock” voor “Beat the DJ”

Met DJ Chuckie (Clyde Narain) backstage in de Heineken Music Hall tijdens Aftershock voor  het format Beat the DJ

3a AUTEUR voorbeeld lichter en gecropt

www.presenteerjezelf.nl

Speechwriter

Ingrid combineert twee werelden om de boodschap helder en sprankelend over het voetlicht te krijgen: die van de business wereld (corporate issues) en die van de entertainmentindustrie (fictie, kunst, cultuur, muziek en entertainment), waardoor deze elkaar gaan ondersteunen, verdiepen en op verfrissende wijze verrassen. Zij schrijft met grote vaardigheid en compassie de speech ’op het lijf’, zodat uw boodschap met het grootste effect bij uw doelgroep resoneert.

Storytelling Expert

Creatieve communicatie en scherpe analyse voor de voor doelgroepen herkenbare storytelling formats, bij branding, merkidentiteit, merkwaarde en om merkvoorkeur te creëren. Als ook om specifieke communicatiedoelen te bereiken, gekoppeld aan een televisiedrama scenario, middels multimediale inzet op basis van de edutainment strategie. Door haakjes in het ‘meeslepende’ scenario te schrijven, die rationeel vertaald het verhaal vanuit meerdere kanten kan vertellen. Met als doel dieper bij targetgroepen binnen te komen en het gewenste effect te genereren.

4. AUTEUR MET THOMAS WAAL REBEL NATURE

Met founder laboratorium Thomas de Waal. i.v.m. de ontwikkeling branding van een nieuwe verzorgingslijn.

5. WRITER  kostuum -drama-

Marketing & Branding

Met haar scherp analytische en creatieve communicatieve skill sets, rijke ervaring als programmamaker in combinatie met haar helicopterview, is zij een waardevol lid van uw branding development team. Volgens Ingrid is er veel over branding te vertellen en ziet zij het als een verhaal met veel verhalende conclusies (cliffhangers), een stevige pointe die de kracht van een merk in één oogopslag neerzet, maar dat geen werkelijk einde kent. Een verhaal dat zich doordacht en consistent blijft ontvouwen in het complete medialandschap en tot de verbeelding spreekt tijdens de dagelijkse praktijk van uw gebruiker. Ingrid kan als geen ander helpen dit verhaal helder te creëren en deze relevant en verrassend te houden, bij de huidige en opvolgende generaties consumenten, voor duurzame resultaten en groei.